Hey

Eindelijk! Onze website Rewilding Drum bestond al een tijdje in het Nederlands, maar vanaf nu maken we ook werk van een nieuwsbrief en blogposts in het Nederlands.

We hopen ook jou daarbij te inspireren om je eigen levensstijl in handen te nemen, die ratrace een halt toe te roepen en gezond, blij, sterk en vrij door het leven te stappen.

Maak je echter geen zorgen, we zullen je niet bombarderen met info, nieuwsbrieven en andere digitale ballast, daarvoor zijn we zelf te graag op pad.

Rewilding

Rewilding?

  • We eten fastfood
  • Slapen weinig of niet
  • Bewegen amper
  • Laten ons opfokken door een wereld die meer virtueel dan reëel is
  • We hollen onszelf 24/7 voorbij om job, kinderen, partner en onszelf te…managen
  • Ontspanning consumeren we tegen een hels tempo
  • Het niet op schema zitten met de bucket list, dingen die je moet gedaan hebben voor je sterft, maakt ons depri
  • De gekste cardio machines beloven je de neveneffecten van de troostgebakjes snel weg te doen smelten

Moe, moe, moe,… Druk, druk, druk,… Stijf, stijf, stijf,… 

Voor alles is er wel één of ander pilletje. En aan de pillen, daar zitten we massaal aan. We moeten immers lijf en ledematen, maar vooral die geest onder controle houden.

Hoeveel langer kunnen en willen we nog lijdzaam blijven toekijken op de lawine van obesitas, diabetes, kankers, depressie, stress, burn- en bore-outs en meer van dat alles, die over ons heen boldert?

Hoe is het zo ver kunnen komen dat slaaptekort, tandbederf, haaruitval, rugproblemen, voet- en knieblessures, energietekort als het nieuwe normaal worden beschouwd?

Voor het eerst in de geschiedenis dreigt de volgende generatie minder lang te leven dan wijzelf. We hebben onszelf omringd met technologie, wetenschap, kennis, comfort, leasure and pleasure, en…welvaartsziekten.

We kunnen maar best eerlijk zijn met onszelf, we zijn een flauw afkooksel van de homo sapiens, een gedomesticeerde versie van wat niet zo heel lang geleden een mens was die in de levensonderhoud van zijn clan en van zichzelf kon voorzien, zonder daardoor voor een ecologische ramp te zorgen.

Rewilding Drum

Rewilding, af en toe wordt ‘verwildering’ gebruikt, is een vrij recent woord dat staat voor een vorm van natuurbehoud waarbij men de natuur voor zichzelf laat zorgen. De bedoeling is om via natuurlijke processen de beschadigde ecosystemen op het land en in de zee te herstellen.

Wij benaderen Rewilding echter vanuit een andere invalshoek; Rewilding als leefstijl: De natuur én je ongetemde, wilde, natuurlijke ik opnieuw een plaats geven in je dagelijks leven, is de beste manier om je tegen de westerse Welvaartsziekten te  beschermen.

Boek

In februari brachten we ons eerste boek uit: REWILDING. Herontdek je Natuurinstinct!

Hierin leggen we stap voor stap en gedetailleerd  uit hoe te rewilden. We laten ons daarbij inspireren door jager-verzamelaars, nomaden en natuurvolkeren.

 De eerste recensies en feedback overtreffen onze wildste verwachtingen. Een greep uit de reacties:

Eye-opener

Uitgelezen als een trein!
Handige gids in de zoektocht naar een natuurlijkere en vrijere manier van leven, maar zeker ook een bewustmaker van de vervreemding van onze roots. Dit boek biedt je handvaten om op je eigen ritme en naar eigen keuze, grote of kleine (en realistische) stappen te zetten om jouw DNA te herontdekken. Absoluut een aanrader!

Prachtig uitgegeven!

Rewilding is een boek om door te bladeren eert snel om alle mooie foto’s te zien, dan traag om het verhaal van Bert en Kiki grondig te lezen. De vele beschouwingen , tips en ideeën let je nadenken over de ratrace en mogelijkheden om daar (al dan niet) mee om te gaan. Het boek is een eerlijke beschrijving van een zoektocht. Een aanrader!

Ook in de media werd er de nodige aandacht aan besteed. ROB tv maakte er volgende televisie-reportage over.

Maar ook in o.a. De Morgen en Het Laatste Nieuws.

Uit: Het Laatste Nieuws

 

Start to Rewild

Ok! Jij wil jouw reconnectie met de natuur naar een hoger niveau tillen. Je natuurinstinct (her)ontdekken zeg maar.

Heb je het boek (al, of nog niet) en wil je op een eenvoudige wijze en onmiddellijk beginnen met Rewilding?

Dan is de Start To Rewild op jouw lijf geschreven. Met de Start To Rewild willen we jou alvast op weg helpen om gezond(er), vrij(er), sterk(er), blij(er) en een vleugje wild(er) door het leven te stappen.

We vragen een gezonde portie goesting en een minimum aan tijd per dag. Let wel het is geen ratrace, dus geen druk of stress hier.

Start to rewild

Werkwijze

Verdeeld over 4 weken stellen we je voor elke dag minsten één van de voorgestelde  opdrachten uit te voeren (en af te vinken).

Je kan zelf bepalen wanneer je welke challenge aangaat, tracht wel op 30 dagen het hele lijstje af te werken. Uiteraard mag je meerdere dingen per dag (blijven) doen.  Maar zorg wel dat er elke dag iets nieuws bijkomt.

Alleen de 30ste opdracht, de laatste dag van Start To Rewild, ligt vast: Je neemt pen (potlood) en papier en schrijft handmatig op wat deze 30 dagen bij jou teweeg hebben gebracht.

Ga na in welke mate de opdrachten je aan het denken hebben gezet en in welke mate ze voor levensstijl veranderingen hebben gezorgd.

De Start To Rewild handleiding kan je hier downloaden:

>> START TO REWILD DOWNLOADEN

Je mag ons die analyse zeker bezorgen via email: hello@rewildingdrum.com.

Wij zijn (on)geduldig benieuwd.

Succes !
Bert & Kiki

WAAR KAN JE ONS VINDEN

We zouden heel graag iets van je horen! Vertel ons jouw rewilding verhaal via: