WILDPLUKKEN OPLEIDINGEN 2024 EN 2025

LEER JEZELF VOEDEN EN VERZORGEN MET WILDE  PLANTEN

Je ziet massa’s groen in velden. bossen en ja, zelfs in je eigen tuin. Je noemt het makkelijkshalve ‘natuur’, maar je hebt geen benul van wat het is. en nog veel minder, van wat je er concreet mee kan doen.

En wat als ik je zou vertellen dat je met al dat ‘groen’ aan de slag kan?

Droom jij er wel eens van om een lekkere maaltijd samen te stellen met wat jij hebt weten te verzamelen uit de natuur?

Het moment om met planten en kruiden aan de slag te gaan is… NU!

Samen ontdekken we wat er rondom ons groeit en bloeit en wat eetbaar en/of medicinaal is, uiteraard op een relaxte en interactieve manier.

Er zal een wereld voor je open gaan die ook jou fundamenteel gaat veranderen.

Voor onze voorouders was ‘wildplukken’ dagelijkse kost. Leg aan die voorouders maar eens uit dat wij lange dagen in een kantoor doorbrengen om ‘s avonds gehaast een smakeloze gepimpte krop sla te gaan kopen in een gestreste supermarkt.

Jouw voorouder, moest die omwegen niet maken, hij/zij vond alles in zijn rechtstreekse omgeving, de natuur. Over een gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid gesproken.

Al die planten- en kruidenkennis van onze voorouders is de voorbije honderd jaar in snel tempo verloren gegaan. Daar gaan we samen iets aan doen!

Wildplukken en verzamelen betekent ook je onderdompelen in de natuur.

Jaargetijden, cycli en ritmes, ze bestaan nog, wat de supermarkt ook mag beweren.

Wilde smaken herkennen, weten waar te zoeken en te vinden, bloemen, vruchten, planten en kruiden determinernen en integreren in je dagelijks voedingspatroon, dat alles en nog veel meer.

Wilde planten en kruiden voeden ons lichaam beter dan eender welke moderne gepimpte versie en boosten onze immuniteit op de meest natuurlijke en efficiënte manier.

Ik nodig je uit om samen met mij op wildpluk ontdekkingsreis te gaan en zo stap voor stap te leren hoe onze voorouders zowel voeding als geneeskrachtige middelen uit de natuur wisten te verzamelen.

 

Na deze opleiding/en ben je in staat om: wilde eetbare en geneeskrachtige planten leren gebruiken in je dagelijkse leven en:

✅ ze veilig en ondubbelzinnig te lokaliseren en te herkennen

✅ ze te verzamelen zonder het milieu te beschadigen

✅ ze ter plekke en thuis voor te bereiden om jezelf te voeden en verzorgen op een natuurlijke manier

OVER KIKI NÁRDIZ

Als rasechte Madrileense stadsmus had ik in mijn jeugd absoluut geen voeling met de natuur.

Verschillende avontuurlijke reizen en verblijven onder inheemse volkeren van de wereld hebben mij van één ding bewust gemaakt:

De oorzaak van de meeste problemen in de westerse samenlevingen is de ontkoppeling van de natuur en dus van onze eigen wilde essentie.

Mijn pad, richting natuur, begon 15 jaar geleden. Geinspireerd door een sjamaanvrouw van de Anishnabe in Québec, startte ik de studie van geneeskrachtige planten en kruiden . Een lange maar prachtige weg die ik vandaag nog blijf bewandelen.

Als voormalige stadsmus kan ik me goed inleven in mensen die absoluut geen affiniteit hebben met een natuurlijke levensstijl. 

Mensen die heel ver van de natuur staan op een ontspannen en relaxte manier een beetje dichter bij de natuur brengen is voor mij meer dan een passie!

Kom je mee?

 

Je kan kiezen tussen 2 opties:

WAT ANDEREN ZEGGEN

Met al wat wildpluk workshops en ervaringen achter de rug durf ik rustig te stellen dat Kiki’s aanpak toch van een andere dimensie is. Uiteraard is er de theoretische en praktische kennis, en dan ook nog eens in meerdere talen. Maar de passie en de gezonde, blije en evenwichtige kracht die Kiki, ondanks haar bescheidenheid, uitstraat is fenomenaal.

Enkele uren samen met haar doorbrengen en luisteren naar haar boodschap, voelen, ruiken en proeven van haar wilde planten tapas, en je bent helemaal verkocht!

Bernard P.

Kiki brengt wildpluk pragmatisch, begrijpelijk en laagdrempelig.

Door haar aanpak verdwijnt de angst om het fout te doen of iets niet begrepen te hebben onmiddellijk.

Ook na de workshop is ze bereikbaar om elke kleine twijfel of frustratie direct tot het verleden te doen behoren.

Bart Mulders

Wildplukken op een warme nazomerdag!  Met onze oogst gingen we aan de slag.  We maakten 3 verschillende producten. Bovenop liet Kiki ons proeven van een (h)eerlijk dessertje op basis van kastanjen en een wilde confituur.  Een waar ‘herfst’genoegen.

Het blijft me verbazen hoeveel de natuur ons cadeau geeft.  Dit is de boodschap die blijven hangen is na ons plukavontuur.

Dank Kiki dat je je natuurwijsheid wil delen met ons.

An Devos

Sinds de workshop eind augustus kijk ik met andere ogen naar de wereld en is er weer zoveel schoonheid bijgekomen!

Dank je wel voor jouw rol daarin.

A. B. Vandezande

Aanbod op maat?

Passen de door ons voorgestelde data niet? Op zoek naar een origineel geschenk of evenement?

Stel zelf je groep(je) samen en we kiezen in overleg een geschikte datum

Contacteer ons via hello@rewildingdrum.com 

Contactez-nous